
Fă puțin bine și lumea întreagă
va fi un pic mai bună!
-DESPRE NOI-
VIZIUNEA NOASTRĂ
Copiii au dreptul la o creștere într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, nelipsiți de cele necesare unei existențe decente, au dreptul accesului la educație și la asistență medicală.

CE FACEM NOI?
Ne străduim să asigurăm o viață decentă tuturor celor pe care-i avem în grijă, să-i ajutăm să-și vindece rănile trecutului, să-și recapete încrederea în ei și să poată visa la un viitor bun.

COMUNITATEA NOASTRĂ
Familia Pro Vita are peste 400 de membri: mame însărcinate, copii și adolescenți, mame cu copiii lor și tineri orfani care au părăsit sistemul de stat și alte persoane aflate în dificultate.





Satul Valea Plopului, aflat la 16 km de Vălenii de Munte, este locul unde îşi desfăşoară activitatea Centrul Social „Pro-Vita pentru născuţi şi nenăscuţi” in cadrul Parohiei Valea Plopului, unde, din 1979, este paroh preotul Nicolae Tănase. Alături de el slujesc cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preotul Gabriel Gogonea și Preotul Marian Bogdan- Biserica Sf. Ioachim și Ana din satul Valea Screzii.
Oamenii inimoşi ai satelor Valea Plopului şi Valea Screzii, com Poseşti, Jud. Prahova susţin acţiunile Centrului Social „Pro-Vita pentru născuţi şi nenăscuţi”, care funcționează conform articolului 66 din Statutul Bisericii Ortodoxe Române. Centrul Pro-Vita, are ca scop promovarea unor măsuri eficiente în vederea ocrotirii copilului născut şi nenăscut, indiferent de rasă, religie sau naţionalitate, dând o nouă dimensiune vieţii copiilor orfani, abandonaţi, nedoriţi ca şi copiilor mamelor care au renunţat la avort, dar care nu au posibilitatea să-i îngrijească.
Centrul a fost creat pentru a structura şi a da o formă legală unei activităţi de salvare de la dispariţia materială şi recuperarea psihică şi morală a unor copii aflaţi la marginea societăţii şi refuzaţi de aceasta.
Părinele Nicolae Tănase este preotul paroh din Valea Plopului de 40 de ani, timp în care a reușit să transforme comunitatea simplă, sătească, într-un loc binecunoscut în toată lumea. În plină dictatură comunistă, alături de oamenii satului, a ridicat din nou biserica distrusă de cutremu- rul din 1977, deși au fost puternic șicanați de securitate. Imediat după Revoluția din 1989 a început o amplă activitate socială, neputând sta indiferent la problemele cu care se confrunta societatea românească! Din nou oamenii satului i-au fost alături și peste 30 de copii străini au fost crescuți de familiile de aici. Apoi a început să contruiască așezămin- tele Pro Vita și de-a lungul timpului peste 3500 de suflete au fost ajutate de această comunitate.
Parintele Nicolae nu refuză niciodată pe nimeni, e mereu cu ușile deschise, lăsându-se în grija lui Dumnezeu și primind pe toți cei care vin sau sunt aduși la el. Și Dumnezeu îl ajută, căci Pro Vita nu primește nici o subvenție de la stat. Părintele are ce să le dea copiilor de mâncare astăzi și mâine, dar pentru „poimâine” are nevoie să fie ajutat. Așa a fost încă de la început și nădăjduim că Dumnezeu va lucra și pe viitor prin oameni dornici să ajute!